Zelfkracht

Je kind weer in zijn kracht door Zelfkracht

Merk je dat jouw kind soms worstelt met nieuwe situaties of het lastig vindt om vriendjes te maken? Misschien zie je thuis boze buien die uit het niets lijken te komen. Dat is helemaal niet vreemd en je bent zeker niet de enige ouder met een onzeker of gevoelig kind.

Je gunt je kind een meer ontspannen grondhouding zonder onnodige angsten, spanning en verdriet. Een kind dat zich krachtig voelt en zelfverzekerd, komt tot spelen en leren.

Voor deze kinderen en hun ouders ontwikkelde ik Zelfkracht. Het programma dat het zelfvertrouwen, de weerbaarheid en de emotionele veerkracht van jonge kinderen van 5, 6 en 7 jaar vergroot.

Ook prikkelgevoelige kinderen en (hoog)gevoelige kinderen hebben hier enorm veel baat bij. Door het leren herkennen van lichaamssignalen en er dan naar kunnen handelen, worden zij zich bewust van hun eigen grenzen. Een hele waardevolle les!

Jibaco Coaching Zelfkracht Kring
Jibaco Coaching Zelfkracht Knuffels

De weg naar rust en zelfvertrouwen

Zelfkracht is een hartverwarmend programma speciaal ontworpen voor kinderen van 5, 6 en 7 jaar. Het is een veilige plek waar ze leren

 • Over hun gevoelens
  Hoe herken je die en welke woorden horen daarbij?
 • Om de rust in zichzelf terug te vinden als alles even te veel is
  Door ontspanningsoefeningen leren ze wat voor hen werkt om met stress om te gaan.
 • Positief te denken over zichzelf
  Door niet-helpende gedachten om te zetten in helpende gedachten: “Ik kan het!”
 • Over vriendschap en steunfiguren
  Hoe maak je vriendjes en welke mensen zijn belangrijk voor mij?

Door een combinatie van deze elementen komt het kind sterker in zijn schoenen te staan.
Het kind vindt de kracht in zichzelf. En het kan de wereld daarna met meer zelfvertrouwen én belangrijke sociale vaardigheden verkennen.

Vanaf de eerste bijeenkomst gaan we spelenderwijs aan de slag met hoe ons lijf werkt. We leren over gevoelens en hoe je die kunt herkennen. Niet alleen bij jezelf, maar ook bij anderen. We gaan aan de slag met ontspanningsoefeningen (met de glitterfles en adembal!) en we leren hoe je jezelf kunt versterken en bekrachtigen met positieve gedachten. Natuurlijk gaan we ook oefenen met vriendjes maken en houden, want samen is alles leuker!

Praktische informatie

Zelfkracht bestaat uit acht bijeenkomsten voor het kind plus een intakegesprek en een nagesprek met de ouders.

Start: 6 maart 2024.
Tijd: iedere woensdag van 13.15 tot 14.15 uur tot en met 24 april.
Locatie: bij mij thuis in de Kruidenbuurt in Rotterdam-Ommoord.
Groepsgrootte: maximaal 6 kinderen.
Kosten: €290,- inclusief alle materialen en de informatiebrief na iedere bijeenkomst.

Ik ben Jiska Bjorkman, gedragsspecialist en kindercoach

Meer dan 25 jaar werkte ik zelf in het onderwijs als leerkracht, intern begeleider en leidinggevende. Mijn missie was altijd om een veilige sfeer te creëren, waarin ieder kind op zijn eigen manier tot bloei mag komen. Die missie heb ik nog steeds in mijn eigen praktijk, waar ik ouders, leerkrachten en kinderen begeleid.

Tijdens de basisschoolperiode lopen veel kinderen vast met hun gevoelens. Ze voelen zich niet begrepen, houden zichzelf klein en zijn misschien zelfs angstig. Voor de kinderen uit de bovenbouw zijn er allerlei interventies en programma’s ontwikkeld om hen verder te helpen, maar ik zag dat er voor de jongste kinderen niets passends was. Er miste iets fundamenteels.

Jibaco Coaching Jiska Bjorkman
Jibaco coaching Zelfkracht glitterfles

Ik vind het belangrijk dat jonge kinderen al mogen werken aan hun emotionele veerkracht, hun zelfvertrouwen en hun weerbaarheid. Want ook in dit opzicht geldt: jong geleerd is oud gedaan. Daarom ontwikkelde ik Zelfkracht: een programma dat speciaal is samengesteld voor kinderen van 5, 6 en 7 jaar met grootse gevoelens die ik serieus neem.

Ik ben gecertificeerd trainer van zowel de Bikkeltraining als het Vriendenprogramma. Beiden zijn voorlopers van mijn eigen programma Zelfkracht. Hierin verweef ik mijn kennis en ervaring met het beste uit deze trainingen.

Dit is het moment

Zelfkracht geeft je kind niet alleen nu een boost, maar legt ook een basis voor de rest van het leven. Stel je voor: een kind dat weet hoe het moet omgaan met gevoelens, dat vriendjes maakt alsof het niets is, en dat vol zelfvertrouwen nieuwe avonturen tegemoet gaat. Dat is toch wat iedere ouder wenst voor zijn kind?

Zet de stap naar Zelfkracht. Samen gaan we ervoor zorgen dat jouw kind straalt van zelfvertrouwen. Neem snel contact met mij op en reserveer jullie plekje. De toekomst van jouw kind begint nu.

Jibaco coaching Zelfkracht De kleur van emoties

Dit zeggen andere ouders over Zelfkracht

“Onze dochter heeft de Zelfkracht cursus gedaan in een groepje met totaal 4 kindjes. Wij hoopten hiermee te bereiken dat ze zelfverzekerder zou worden en zou leren haar emoties te reguleren en ook over haar gevoelens te praten.

Na een aantal bijeenkomsten merkten wij al positieve resultaten en hebben wij onze dochter zien groeien. Onze dochter voelde zich erg op haar gemak bij Jiska en ging elke week met veel plezier naar de cursus toe!”

Melanie Valstar

 

“Onze zoon heeft het superleuk gevonden bij Jiska! Hij benoemt nu zijn gedachtes, iets dat hij voorheen nog niet deed. Hij kan ook aangeven of het een groene of rode gedachte is. Ook geeft hij vaker complimenten. We zien nog meer positieve veranderingen; het luisteren gaat beter, hij kan beter rekening houden met anderen en zich inleven in anderen. En hij heeft veel minder boze buien.

We zijn heel blij dat onze zoon Zelfkracht heeft gevolgd!”

Ouders van een 5-jarige zoon

 

“Onze dochter heeft veel geleerd over weerbaarheid, en daar zijn we als ouders heel blij mee. Ze laat nu ook makkelijker zien hoe zij zich voelt. En ze kan beter verwoorden hoe ze zich voelt. Tijdens de bijeenkomsten heeft zij zich echt onderdeel van de groep gevoeld. We merkten aan haar dat ze het erg naar haar zin had.”

Ouders van een 5-jarige dochter

 

“Tijdens onze zoektocht naar een Bikkel training, kwam ik in contact met Jiska voor een vergelijkbare training genaamd Zelfkracht. Onze dochter heeft bij Jiska in een kleine groep gedurende acht bijeenkomsten geleerd om beter haar grenzen aan te geven en gevoelens te herkennen, deze te benoemen en daarop te acteren. De Zelfkracht training heeft er aan bijgedragen dat onze dochter naast het aangeven van haar eigen grenzen, ook beter om kan gaan met de grenzen van een ander. Wij zijn blij met Jiska en haar spelenderwijze methodiek. Wij kregen als ouders elke week een uitgebreide verslag en na de training zijn we uitgenodigd voor een evaluatiegesprek.”

Rob en Seida

 

“Mijn kind is echt gegroeid. Hij kan nu goed verwoorden hoe hij zich voelt en hoe hij zijn gevoelens ervaart. Hierdoor kan ik hem ook beter begrijpen. Hij vraagt nu ook om hulp, zo fijn. Voorheen zag hij het als falen als hij iets niet kon of wist, dat is nu echt anders.
De tips voor thuis waren fijn en helpend. Bedankt voor alles!”

Moeder van een 7-jarige zoon

 

“Ik ben zo blij dat we dit gedaan hebben voor onze dochter!
We zien veel positieve veranderingen. Ze durft zich meer te laten zien, zowel thuis als op school. We kunnen beter communiceren met haar. Ze heeft meer zelfvertrouwen gekregen, dat zagen we al naar de tweede bijeenkomst. Ze heeft inzicht in zichzelf gekregen en wij als ouders ook meer inzicht in haar. Zo vond het super leuk en het heeft heel goed geholpen!”

Ouders van een 6-jarige dochter

 

“Jiska is een ervaren, rustige en sensitieve coach die een goede band met de kinderen weet te krijgen, waardoor ze de kinderen echt weet te bereiken. Onze zoon van 5 jaar ging met plezier naar Zelfkracht en heeft er waardevolle dingen (over zichzelf) geleerd.

We merken bijvoorbeeld dat hij beter kan herkennen en verwoorden hoe hij zich voelt of wat voor gedachten hij heeft. Hij heeft geoefend met methodes om zichzelf te kunnen ontspannen. Daarnaast kan hij zich beter inleven in een ander en kan hij ook zijn eigen kwaliteiten beter benoemen.

Jiska stuurt na elke sessie een leuke brief met de samenvatting wat er die keer gedaan is. Niet alleen is het leuk om te lezen wat je kind gedaan heeft, maar er staan ook nuttige adviezen en gesprekonderwerpen voor thuis in. Wij zouden de cursus aan alle ouders met kleine kinderen aanraden, met name voor kinderen die sociaal-emotioneel nog wat te winnen hebben.”

Ouders van een 5-jarige zoon

 

“Het Zelfkracht programma heb ik als heel positief ervaren. Ik begrijp mijn kind nu beter. We kunnen nu ook beter met elkaar praten. De fijne tips en ideeën voor thuis hebben mij als ouder zeker daarbij geholpen. Zijn boze buien zijn sneller over. Hij durft meer zelf te doen. Ook de leerkracht ziet dat hij op school opener is, makkelijker communiceert en meer durft. Zo fijn!”

Moeder van een 6-jarige zoon