Workshop Uit je hoofd, in je lijf

Zit jij ook zoveel in je hoofd? Overmatig denken, piekeren.

Als het druk is in je hoofd, is er minder ruimte voor ontspanning en herstel. En juist deze hersteltijd heb je zo hard nodig. Want vanuit ontspanning kun je makkelijker verbinding maken met jezelf.

Wil jij je ook makkelijker kunnen ontspannen? Weer verbinding voelen met je lijf? Zodat je kleine signalen eerder opmerkt en zo beter in balans blijft?

Kom dan naar de workshop Uit je hoofd, in je lijf

Je krijgt informatie over de werking van het autonome zenuwstelsel, coherent ademen en het belang daarvan bij stress en ontspanning. We doen een aantal ademhalingsoefeningen en lichaamsgerichte oefeningen die je direct in je dagelijks leven toe kan passen!

Jibaco Coaching Schaduw bloemen

Deze workshop voor volwassenen is interessant voor iedereen die veel in z'n hoofd zit, piekert, altijd aan staat, moeilijk kan ontspannen, last heeft van stress, wil werken aan gezondheid en levensplezier, meer in balans wil komen of meer wil leren over bovenstaande onderwerpen.

  • Je krijgt informatie over de Polyvagaal theorie; de theorie over de werking van het autonome zenuwstelsel
  • Je leer over hartcoherentie en hoe je met jouw ademhaling kunt zorgen voor ontspanning
  • Je krijgt zicht op de invloed van spanning en ontspanning op het lichaam
  • Je krijgt praktische oefeningen die jouw veerkracht en welbevinden versterken en waardoor je beter in balans blijft

De kosten van deze workshop zijn € 45,-

Ik geef de workshop bij mij thuis in Rotterdam-Ommoord of ik kom de workshop bij jou thuis geven (bij vier of meer aanmeldingen en in de regio).

Data voor de workshop Uit je hoofd, in je lijf

Datum Tijdstip
Maandag 22 mei 13.00 - 15.00
Zaterdag 3 juni 11.00 - 13.00
Op vrijdag 23 juni geef ik de workshop samenwerking met Barbara Deconinck, eigenaar van Het Ontmoetingsnest vzw in Wachtebeke (België). Deze workshop duurt 3 uur met aansluitend een ont-moet-moment met gezonde hapjes. De prijs van deze workshop wijkt af. Klik hier voor meer informatie 10.00 - 13.00
Zaterdag 18 november 11.00 - 13.00
Zaterdag 6 januari 11.00 - 13.00
Vrijdag 23 februari 13.00 - 15.00
De overige data voor 2024 volgen binnenkort

In periodes van stress proberen we vaak met ons hoofd dingen op te lossen en vergeten we dat ons lichaam een belangrijke sleutel is van stress management

Om stress te verminderen, zijn fysieke beweging en je ademhaling de belangrijkste tools

De snelste manier om te ontspannen als je je gestrest voelt, is door middel van je ademhaling

Ik ben Jiska Bjorkman, kindercoach en gedragsspecialist

De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in de werking van het autonome zenuwstelsel. Ik ben opgeleid in de Polyvagaal theorie en heb de opleiding Hartcoherent ademen gevolgd bij HartFocus. Ik wil mijn kennis en ervaring op dit gebied graag laagdrempelig delen met anderen, zodat veel meer mensen dit in hun leven toe kunnen passen.

Daarom ontwikkelde ik de workshop Uit je hoofd, in je lijf

Twijfel je nog of deze workshop iets voor jou is? Neem dan gerust contact met me op.

December is een maand van tegenstellingen

Dit zeggen anderen over de workshop

“De uitleg van de theorie is fijn, daardoor weet je waarom de oefeningen zo goed werken.”

Anoniem

 

“Je straalt zelf ontspanning uit. Het is fijn om naar jou te luisteren.”

Anoniem

 

“In een korte tijd veel wijzer geworden over ons zenuwstelsel en de werking hiervan, Ik heb handige tips meegekregen waar ik meteen mee aan de slag kan. Vooral het effect van een goede ademhaling op mijn zenuwstelsel heeft mijn ogen geopend. Hier ga ik graag mee aan de slag. Bedankt Jiska!”

Nina

 

“Een fijne workshop om je bewust te worden van het belang van ontspanning.”

Anoniem

 

“Uit je hoofd, in je lijf; dat beschrijft precies deze workshop! Door oefeningen te doen en theorie te begrijpen voel ik goed hoe ik in mijn lijf zit!”

Lianne Narinc

 

“Leuk, gezellig en laagdrempelig.”

Ed

 

“Een workshop met goede, passende voorbeelden met betrekking tot de theorie. En fijne oefeningen!”

Lucy

 

“Dankbaar dat ik kon deelnemen. Dit was zo leerzaam voor mij.”

Mariëlle

 

“Wat ik morgen anders ga doen? Ik begin vanmiddag al met het toepassen van de oefeningen!”

Anoniem

 

“Ik vond je verhaal duidelijk, rustig en goed uitgelegd. De combinatie van theorie en praktijk is fijn. Veel handvatten om mee aan de slag te gaan. Blij dat ik gekomen ben!”

Evelien

 

“Leerzame en zinvolle workshop over het zenuwstelsel waarin ik geleerd heb over stress en veiligheid. Erg handig en fijn om wat handvatten te hebben!”

Een deelnemer

 

“Interessante workshop met veel waardevolle informatie en praktische handvatten.”

Marit

 

“De workshop heeft mij doen inzien dat je door stil te staan bij je ademhaling tot rust kunt komen. Het effect wat dat op je lichaam heeft, was nieuw voor mij. Ik hoop dit veel te gaan gebruiken in de praktijk.”

Emelie

 

“Je luistert goed tijdens de workshop en komt op dingen terug. Daardoor voelen mensen zich gehoord en dit draagt bij aan de veiligheid.”

Natasja

 

“Het is prettig om gevoelens te koppelen aan de theorie en de handzame oefeningen zorgen dat je direct punten kunt aanpakken, dat is heel prettig.”

Rosanne

 

"Jiska verraste me met haar workshop!
Ik las een stukje op haar Instagram en werd meteen nieuwsgierig naar wat spanning in het lichaam doet. Jiska legt dit in een korte tijd helder, zonder poespas en met oefeningen uit.
Ik weet nu hoe ik spanning bij mijzelf kan wegnemen na een inspanning door een stressvolle situatie. Dit stukje bewustwording raad ik iedereen aan, vooral ook om het door te geven aan kinderen. Hoe eerder je er bewust van bent, hoe sneller de oefeningen een gewoonte kunnen worden en je het lichaam sneller in een ontspanning kan zetten en brengen.
Ik ga het zeker ook meenemen bij mijn eigen kinderen en in mijn werk met kinderen."

Jeske Oerlemans

 

“Lieve Jiska, ik kan nog geen 10 minuten luisteren met aandacht maar nu heb ik ruim een uur ademloos geluisterd! Een heel inspirerend verhaal!”

Anita

“In anderhalf uur veel geleerd over mijn zenuwstelsel en de werking hiervan. Veel herkenning ook van wat je vertelt. En de handvatten die je kun toepassen zijn heel fijn. Jiska is zo rustig en liefdevol, dat voel je aan alles wat ze vertelt.”

Marianne

 

“Een fijne workshop waarbij je meteen tips krijgt om mee aan de slag te gaan. Die kan je in het dagelijks leven meteen toepassen.”

Karishma

 

“Tijdens de workshop worden er duidelijke voorbeelden gegeven. Hierdoor wordt de theorie veel duidelijker en is het makkelijk te herkennen in de eigen situatie. De oefeningen zijn praktisch en duidelijk. Ik kan hier gelijk wat mee.”

Chantal

 

“Een fijne workshop waarbij je gelijk tips en handvatten krijgt om uit te voeren.”

Maureen

 

“Bedankt voor deze fijne workshop. Je geeft fijne tips die ik in mijn leven direct toe kan passen. Je brengt rust en een gevoel van veiligheid. Ik voelde me hierdoor veilig om ervaringen te delen.”

Laura

 

“Mooie balans tussen theorie en praktijk.”

Marion

 

“Hele leerzame workshop. Verbinding tussen gevoel en je lijf. Iedereen weet het wel, maar stiekem vergeten we het ook wel.”

Corry Kamphorst

 

“Een workshop waarbij ik me goed bewust ben geworden van hoofd en lijf. Door gerichte theorie en oefeningen wordt het voor mij duidelijk en heb ik inzicht gekregen over hoe ik tot rust kan komen. Fijn dat je veel ruimte schept voor het vragen naar ervaringen.”

Anoniem

 

“Een hele fijne workshop met handreikingen die je gelijk kunt toepassen in je dagelijks leven.”

Een juf

 

“Een hele fijne, duidelijk en rustige uitleg met ruimte voor ieders vragen. Een prettige afwisseling van concrete oefeningen en theorie. Echt dingen waar ik direct mee aan de slag kan!”

Nicole

 

“Ik neem mij voor om vanaf nu beter om mij heen te kijken, meer waar te nemen en hierdoor meer in het moment te leven.”

Anoniem

 

“In korte tijd heeft Jiska mij veel geleerd over het autonome zenuwstelsel in relatie tot ‘uit het hoofd en in het lijf’ komen. Ik kan niet wachten tot ik met de oefeningen aan de slag kan. Heel bruikbaar en zinvol!”

Ellemieke Vliegen

 

“Je hebt een fijne manier van uitleggen en brengt veel rust over. Hierdoor voelde ik me veilig en gehoord.”

Wendy Karstel-van Buuren

 

“Jiska geeft in deze workshop tools van bewustwording voor jezelf. Hiermee kom je in balans”

Anoniem

 

“De uitleg is heel duidelijk en de oefeningen makkelijk toepasbaar. Rust nemen verbetert alles in je leven!”

Anoniem