Hier ben ik goed in

Dat is wat jij het paard vertelt. Samen met het paard heb jij een blad gemaakt met dingen die nog niet goed gaan en dingen die wel goed gaan bij jou. De dingen die nog niet goed gaan, die wist je zelf gelijk te benoemen. Maar de dingen die goed gaan, waar jij goed in bent, dat was lastiger voor jou. Het lukte niet gelijk.

Maar gelukkig was daar het paard. Het paard dat vol aandacht naar jou stond te kijken en jou kon vertellen waar jij goed in bent. Dus zo liep je elke keer naar het paard en kwam er iets bij op jouw blad van dingen waar je goed in bent. En dat bleken er best veel te zijn… Bij elke keer werd jij steeds enthousiaster, want het is fijn om te weten waar je goed in bent!

Na een tijd was het blad compleet. Je tekende het paard Ofeigur erbij, die jou zo goed geholpen had. En aan het einde nam je het blad mee naar het paard en vertelde je over alles wat er op staat. En Ofeigur? Die luisterde met aandacht en zonder oordeel naar jouw verhaal. 

Paardencoaching

Coaching met paarden is voor kinderen een laagdrempelige manier om zich veilig te voelen, zich open te stellen en zonder oordeel te mogen ervaren. De directie feedback van het paard helpt het kind om zichzelf en de wereld om zich heen beter te leren begrijpen. Hierdoor nemen zelfvertrouwen, veerkracht en welbevinden toe.

Zelfvertrouwen opbouwen samen met het paard

Zelfvertrouwen

Voor veel kinderen hebben paarden een aantrekkingskracht. Paarden denken niet in labeltjes zoals ADHD of autisme; bij paarden kun je gewoon jezelf zijn. Daarnaast helpen paarden kinderen om te ontspannen en in contact te komen met hun lijf. Vanuit dit gevoel van vertrouwen en verbondenheid staan kinderen meer open voor hun eigen gevoelens en kunnen ze meer leren van situaties. 
In de activiteiten met het paard kunnen kinderen oefenen in oplossingen bedenken voor moeilijke situaties en leren om hulp te vragen. Kinderen kunnen soms ook het paard helpen om iets moeilijks te doen, en daarin eigen kwaliteiten als helper ontdekken. Dit geeft het kind vertrouwen in zijn mogelijkheden om oplossingen te vinden. Bovendien is het paard een maatje dat steun en rust  kan bieden.

Laat een reactie achter