Boeddha kalmte

Concentreren, al je aandacht op één punt samenbrengen, is iets wat jij aan het leren bent. Deze keer ging je wandelen met het paard Ivanhoe. Het paard mocht niet van het gras eten, een uitdaging op zich en dus belangrijk om je aandacht erbij te houden. Ivanhoe voelde precies aan op welk moment jouw aandacht minder werd, dit zorgde voor een beweging richting het gras. Door de directe feedback van het paard, begon jij ook te voelen wat er met je aandacht gebeurde. En je leerde tijdens het lopen dat je je aandacht kunt richten op alleen het paard.

Daar liepen jullie dan, naast elkaar tussen het gras door. Jij straalde zo’n rust uit, evenals het paard. Jullie werden een eenheid samen. En het gras….dat leek niet meer te bestaan.

Naderhand benoemde je dit moment als Boeddha kalmte, samen in een cirkel van stilte en rust.

Wat je geleerd hebt van Ivanhoe, gebruiken we nu op school. Hierdoor leer jij om je tijdens het rekenen en lezen beter te concentreren.

Coaching met pony
Coaching met pony

Bovenstaand verhaal geeft precies weer waar paardencoaching over gaat: De directe feedback van het paard, de mogelijkheid om te experimenteren met nieuw gedrag, om opnieuw te ervaren wat er dan gebeurt, helpt het kind om zichzelf beter te leren kennen. Het paard reageert zonder oordeel en in het moment waardoor het kind zich op een fijne manier bewust kan worden van zijn eigen handelen.

Doordat het kind samen met het paard leert en eigen oplossingen zoekt, kan het kind het geleerde ook gaan toepassen in andere situaties. Hiermee is de transfer van de coaching naar het dagelijks leven gelegd.

Laat een reactie achter