Ervaringen


Wat een bijzondere ervaring!!
De paardencoaching heeft me inzicht gegeven in de relatie met mijn dochter. De paarden lieten heel mooi zien wat zij nodig heeft en reageerden precies zoals zij reageert op mij!
Ik denk nog met regelmaat terug aan wat de paarden lieten zien. Een heel mooi moment vond ik het moment waarop 2 paarden aan weerszijden van mijn dochter kwamen staan, symbolisch voor ons als ouders die haar beschermen.

Lianne


Coaching met een paard, dat avontuur wilde hij wel aangaan: het verhaal van een moeder over het coachtraject van haar zoon.

Onze zoon heeft een onwijs groot geheugen. Hij ziet, merkt en voelt alles en slaat dit dan allemaal, waardoor hij soms wel eens overliep. Dit uitte zich dan in frustratiebuien / woedeaanvallen, die hij alleen toeliet op zijn vertrouwde basis, thuis.
Op school valt hij ook nog eens op door zijn extreme lengte voor zijn leeftijd (1.73m en 11 jaar jong). Daardoor werd hij nog wel eens overschat door volwassenen en uitgedaagd door zijn medeleerlingen.
Door dit alles werden de frequenties van zijn buien hoger, liepen wij daarin vast om hem te helpen en moesten we iets. Maar ja wat…Hij is geen jongen die zomaar aan tafel gaat praten of spelletjes doen. Hij is een grote dierenvriend en echt buitenkind.
Via een goede vriendin kwamen wij toen in contact met Jiska. Coaching met een paard. Dat avontuur wilde hij wel aangaan.
We konden snel terecht en na een intake gingen onze zoon, Jiska en grote vriend Magnum aan de slag. Samen gingen ze op zoek naar de oorzaak van zijn buien, om daarna op zoek te gaan naar een oplossing.
Het leren ordenen van gedachten, bewust maken van wat belangrijk is voor jou om op te slaan en wat je gewoon kan parkeren met deur dicht. Hoe en wanneer word ik boos en wat kan ik eraan doen om dit te voorkomen of ermee om te gaan.
Dit alles ontspannen met Magnum erbij.

“Mam, ze vroeg: ben je wel eens afgeleid? Magnum en ik bekeken net even wat er in een andere wei gebeurde. Grappig he?!”
De eerste keren kwam hij er uitgeput vandaan, alles verwerken en laten landen.
Na een aantal sessies merkten wij steeds meer verschil. De buien namen af en hij kon alles beter aan. Durfde ook steeds meer zijn grenzen aan te geven of juist uit situaties te stappen als die hem te veel/negatieve energie kostte.

Wij zijn onwijs blij en dankbaar dat Jiska op ons pad is gekomen. Samen met het paard Magnum heeft zij hem laten inzien hoe hij zelf weer controle kan krijgen over zijn doen en laten en vooral over zijn gedachten en om zelfverzekerder in het leven te staan.
Nogmaals bedankt!

Groetjes Minke


De rust...

De rust waarmee Jiska de sessie leidde en mij de ruimte en tijd gaf, vond ik heel prettig. Het was bijzonder om zo dicht bij het paard te zijn.


Na afloop blijft de verwondering...

De paardencoaching door Jiska was een heel bijzondere ervaring. Ik vind het mooi om naar paarden te kijken als ze in de wei lopen, verder heb ik niet veel met paarden. Tijdens de coaching moest ik mij afstemmen op de paarden en betekenis geven aan wat ik voelde en zag bij de paarden. Vooraf had ik een coachvraag geformuleerd: een betere balans tussen werk, familie, vrienden en eigen tijd, zonder mij daarover schuldig te voelen. Jiska heeft maar weinig vragen gesteld om de coaching te begeleiden. Zij vraagt naar de interactie met de paarden en hoe het wordt ervaren. Het wonderlijke is dat de paarden door hun doen en laten, situaties creëren waarmee zij mijn coachvraag beantwoordden en nieuwe terreinen aanboorden. De paarden haalden emoties naar boven, waarvan ik dacht dat deze al afgerond waren. Tevens zetten de paarden zaken in het licht, waar ik nog mee aan de slag kan. Na afloop blijft de verwondering; hoe paarden je binnenste zo kunnen blootleggen en antwoorden kunnen geven en sturen naar nog te ontdekken plekken. Het mooie is dat alles uit mijzelf kwam en niet door Jiska ingegeven. Dat voelt heel authentiek. Het is een ervaring die ik iedereen graag wil aanraden!

Marion Havinga“Wat me het meest is bijgebleven, is dat het me niet lukte om het paard te laten doen wat ik wilde.”

Ik kijk met veel plezier terug op de paardencoaching. Ten eerste omdat het mezelf aan het denken heeft gezet en ten tweede omdat ik als leerkracht beter begrijp waarom leerlingen paardencoaching volgen. Ik heb met een leerling gesproken over de paardencoaching en ik vind het mooi om te horen hoe goed hij de reactie van het paard kon spiegelen naar situaties in het dagelijks leven.

Voor mijzelf vond ik het ook verhelderend. Wat me het meest is bijgebleven, is dat het me niet lukte om het paard te laten doen wat ik wilde. Ik probeerde hem oppervlakkig aan te sporen tot lopen, maar hier werd niet op gereageerd. Dit ervoer dit als onprettig. Toen ik daarbij mijn gevoel uitsprak, liep hij vervolgens met me mee. Dit zorgde voor een prettig gevoel.

In het dagelijks leven zie ik het ook graag gebeuren zoals ik het voor ogen heb. Als dit me niet lukt, raak ik geïrriteerd en ongemakkelijk. Ik wil het goed doen en stel me niet graag kwetsbaar op.

De situatie tijdens de paardencoaching heeft me aan het denken gezet. Je kan soms meer bereiken door je kwetsbaarder en gevoeliger op te stellen. Ik denk hier wel aan terug, maar dat wil niet zeggen dat ik dit ook altijd toepas.

Ik heb jouw vraagstelling en aanwezigheid als prettig ervaren. Je beweegt onzichtbaar mee tijdens de sessie en weet mij met je vragen aan het denken te zetten.

Leerkracht

"Ik kijk terug op een geslaagde coachsessie. Omdat ik zowel de coach als het paard al kende, was ik benieuwd naar het verloop van de sessie.

Door de rust in het coachen door Jiska en door de band met het paard, heb ik mooie inzichten over mezelf opgedaan."
Elisabeth

Mijn ervaring met Jiska van het bedrijf Jibaco en de pony's was zeer waardevol. Het heeft me bruikbare nieuwe inzichten gegeven over mijn functioneren, waar ik dagelijks plezier van heb!!

E.V.

Rustig, vriendelijk en neemt de tijd om je op je gemak te laten voelen.

Door deze ervaring weet ik hoe ik mijn drempels beter kan benaderen en beter kan nemen.

Ed