COACHING MET PAARDEN


Equine assisted coaching, ook wel paardencoaching genoemd, is ontspannend, ervaringsgericht en oplossingsgericht. Paarden reageren op non-verbale signalen, leven in het hier en nu en hebben geen oordeel. De directe feedback van het paard helpt het kind zichzelf en de wereld om zich heen beter te leren kennen.
Tijdens de omgang met paarden komen allerlei thema's uit het dagelijks leven op een natuurlijke wijze aan de orde; non-verbale communicatie, voor jezelf opkomen, oplossingen bedenken, leiding nemen, samenwerken en nog veel meer. Kinderen kunnen uitproberen wat er gebeurt als ze hun houding of gedrag veranderen. Omdat het paard in het hier en nu leeft en oordeelloos is, zal het altijd reageren op wat er op dan moment gebeurt. Hierdoor kan op een veilige en fijne manier geoefend worden met nieuwe ideeën en nieuw gedrag.


Waarom paarden?

Paarden zijn prooidieren en vluchtdieren en daarom van nature zeer sensitief en gericht op non-verbale communicatie. Paarden zijn puur en tonen geen sociaal wenselijk gedrag. Paarden reageren vooral op lichaamstaal en de innerlijke belevingswereld van de ander.. Ze helpen daarmee de focus gericht te houden op de ervaringen in het hier en nu. Paarden zijn zeer vergevingsgezind en zullen de ander steeds opnieuw en oordeelloos vanuit het hier en nu tegemoet treden. Dit creëert een emotioneel veilige omgeving.


Locties voor coaching met paarden in Bleiswijk, Dordrecht en Moordrecht.